Traject

Opmerking vooraf: Helaas is er op dit moment een aanmeldstop. Dit betekent dat we geen nieuwe vragen kunnen aannemen. Zodra er weer ruimte is zullen we dit via de site laten weten.

Als je wilt starten we met een kennismaking. Doel van het kennismakingsgesprek is allereerst of jij je op je gemak voelt bij ons in de praktijk. We zullen je uitleg wat de algemene werkwijze van EvenZicht is. Tegelijkertijd zullen we ook je vraag kort verkennen, zodat we een inschatting kunnen maken wie van ons jou het beste kan helpen. Mocht het nodig zijn, dan plannen we ook nog een kennismaking met degene die uiteindelijk met jou op pad zal gaan.

Na de kennismaking noteren we je persoonsgegevens en wordt zo spoedig mogelijk een intake gepland. Op dit moment is er geen wachtlijst!  Ter voorbereiding van dit gesprek vragen we je een intakeformulier in te vullen, die we je zullen toesturen. Kom je in aanmerking voor vergoeding dan is het belangrijk om voor de intake een verwijsbrief te hebben. Deze verwijsbrief moet de volgende persoonsgegevens bevatten: Naam, geboortedatum, BSN, reden verwijzing, verwijzing naar basisggz of specialistische ggz.

Daarna gaan we aan de slag. De eerste stap is beeldvorming: Wie ben je (geworden)? Hoe zie je je toekomst, waar droom je van? Wat belemmert om te zijn wie je wilt zijn. Welke rol speelt je verleden, Wat zijn de concrete vragen die er liggen?  Dit doen we in één of meer gesprekken en door dingen op papier te zetten, soms uit te tekenen.  Hoelang we samen op pad gaan zal verschillen per persoon. Hiervan wordt een inschatting gemaakt na de eerste beeldvorming. Uiteindelijk maken we samen met jou een behandelplan. Hierin staan de doelen omschreven, de inschatting van de duur en binnen welk (financiele) kader de behandeling zal worden uitgevoerd.

Elk gesprek duurt maximaal 45 minuten.

Om onze kwaliteit te bewaken en de voortgang van de behandeling in de gaten te houden maken we gebruik van vragenlijsten. Hiervoor krijg je als cliënt van EvenZicht een uitnodiging via testmij.nl. Je kunt in ieder geval de volgende vragenlijsten verwachten: de OQ45 aan het begin en het einde van het traject. Deze lijst brengt in kaart welke problemen je ervaart. Door het invullen van deze lijst kunnen we monitoren of er vooruitgang wordt geboekt. De CQI is een instrument waarmee we jouw tevredenheid, jou tops en tips in kaart brengen, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen. Deze lijst krijg je na afsluiting van het traject.

Soms komen we samen tot de ontdekking dat je iets nodig hebt wat we niet kunnen bieden. We gaan dan samen met jou zoeken bij wie je wel terecht kunt. We hebben een netwerk van collegae die we kunnen raadplegen. Hierbij kun je denken aan psychiater, non-verbaal therapeut, CGT-therapeut, haptotherapeut, psychomotorische therapeut, bekkenbodemfysiotherapeut, arts-seksuologen.

Wilt u nog eens nalezen wat u kunt verwachten van de zorg binnen EvenZicht dan kunt dat nalezen bij in deze folder.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar