Marije Steenbergen

Mijn naam is Marije Steenbergen en ik ben in januari 2023 gestart op de DagBeleving met het geven van lessen in creatieve vaardigheden.

In 2003 ben ik afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Sindsdien ben ik in verschillende vormen eigenlijk altijd werkzaam geweest met kunst, geestelijke gezondheidszorg, natuur en educatie, een prachtige combinatie.

In 2015 ben ik voor mezelf gestart met een keramiek atelier waarvan uit ik veel lessen heb gegeven. Mijn passie ligt in het werken met klei, én in het werken met mensen. Veel inspiratie in mijn eigen beeldend werk doe ik op uit mijn eigen leefomgeving, mijn werkervaring en hart voor de natuur. Het zijn veelal herinneringen, sferen en emoties die ik wil vastleggen in mijn beelden.

In mijn werk ben ik altijd op zoek naar verbinding, het contact met de ander. Ik kan er enorm van genieten wanneer ik een stukje mag bijdragen aan je (persoonlijke) groei en ontwikkeling, en help je er graag bij om dat te laten groeien en versterken. Ik nodig je uit om zelf het plezier in het beeldend bezig zijn te komen ontdekken. Het ontwikkelen van vaardigheden op dat vlak, en het proces zelf. Daarnaast kan creatief bezig zijn enorm helpen om je sterke kanten te ontdekken, rust te vinden en zelfvertrouwen op te bouwen. En het zoeken naar je eigen talenten en mogelijkheden.

“Moet ik daarvoor creatief zijn? Of: Ik kan helemaal niet tekenen / kleien!” Dat hoor ik heel vaak en begrijpelijk dat je daarover twijfelt. Maar: Je hoeft helemaal geen artistiek talent te kunnen zijn om toch te kunnen genieten van het beeldend bezig zijn.

Je hoeft jezelf ook geen torenhoge verwachtingen op te leggen over het einddoel. De grootste waarde zit wat mij betreft in het proces. Ik vind het belangrijk dat je tijdens de creatieve lessen lekker jezelf mag zijn en in een ontspannen en gezellige sfeer kan genieten en leren. Bijna altijd blijkt dat je veel meer kunt dan je van tevoren dacht. Met je handen bezig zijn zal je ook helpen te ontspannen en minder in je hoofd te zitten. Het stimuleert om in oplossingen te denken, moedigt aan om door te zetten als het even niet lukt en geeft een heerlijk gevoel als blijkt dat je meer kunt dan je had verwacht.

Je mag van mij verwachten dat ik je aanmoedig en help om nieuwe dingen te leren en je daarvoor de kennis en ondersteuning aanreik die je daarvoor nodig hebt. Dat doe ik vooral door goed te luisteren en te overleggen waar jouw behoefte ligt.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar