Dr. Tineke van der Veer – Mikkers

Mijn naam is Tineke van der Veer – Mikkers, oprichter en eigenaar van EvenZicht. Wat mij betreft gaat het om ‘zien en gezien worden’. Iedereen is het waard om gezien te worden. Door kijken, luisteren, praten, echt contact te maken met anderen probeer ik hier elke dag vorm aan te geven. In mijn werk en persoonlijke leven. Inmiddels heb ik vele lessen geleerd en wil ik mijn kennis en kunde delen met anderen zodat de ander zich gezien weet en zelf zicht krijgt op wie hij of zij mag zijn.

Jarenlang heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.  Juist door hen heb ik geleerd goed te kijken en te luisteren, te zoeken naar unieke oplossingen. Iets wat ik iedereen gun ongeacht je mogelijkheden en onmogelijkheden.

In mijn werk en privé-leven kwamen de afgelopen jaren verschillende vragen op het gebied van seksualiteit op mijn pad. Vragen waar ik samen met de ander antwoord op zocht. Juist op dit gebied is ‘zien en gezien worden’ een motto dat vraagt om gesprek, luisteren naar elkaar, ontdekken. Iets wat ik met enthousiasme en respect voor de ander doe.

De afgelopen jaren heb ik veel mensen met autisme ontmoet. Zij hebben mij uitgedaagd om me in hen te verdiepen. Dit heeft geresulteerd in de uitwerking van een systematiek die inmiddels op veel plekken gebruikt wordt:  ‘De ASSwijzer’. Naar het effect van deze methode heb ik onderzoek gedaan, waarop ik in oktober 2013 ben gepromoveerd.

Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik diverse studies en promotieonderzoek gedaan. Kennis en kunde gaan voor mij hand in hand. Ik ben klinisch psycholoog, gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist en seksuoloog.

Ik leef en werk vanuit een overtuiging, met zekere waarden en normen. Mijn basis vind ik in het christelijk geloof, dat ik actief belijd. Het helpt mij, maakt wie ik ben, maar hoeft niet voor jou te gelden. Iedereen, ongeacht levensovertuiging, ras of geaardheid, is van harte welkom.

Ik ben BIG-geregistreerd: 69049885725 en 19049885731, erkend lid van NVONVGzPCVPPP. en LVVP en in bezit van het visitatiecertificaat van de LVVP. Mijn persoonlijke `AGB-code is 94102599.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar