EvenSamen

Kortdurende begeleiding (WMO)

Het is niet altijd eenvoudig om een start te maken met behandeling. De drempel is te hoog of er is voldoende basis om te kunnen profiteren van behandeling. Dan kan het gericht inzetten van begeleiding voor een kortdurende periode de oplossing zijn. Begeleiding gericht op bijvoorbeeld het herstellen van je dag-, nachtritme of het opbouwen van een sociaal vangnet of wellicht begeleiding die je helpt om letterlijk weer naar buiten te gaan. Als je merkt dat je door omstandigheden niet gebruik kunt maken van behandeling in de ggz terwijl je denkt dat je deze wel nodig hebt en dat je steun nodig hebt om wel zover te komen, dan kun je een beroep doen op de WMO van EvenZicht: EvenSamen. We gaan een korte periode samen met jou op weg om te werken aan de doelen die het vervolgens mogelijk maken om zelf de stap naar de behandeling in de ggz te zetten.

Voor andere mensen blijkt het een enorme uitdaging om behandeling af te ronden. Het omzetten van de inzichten op gedaan tijdens de behandeling naar het dagelijks leven vraagt om wat extra’s. Ook dan kan tijdelijke gerichte begeleiding een oplossing zijn. Ook hiervoor kun je terecht bij de WMO van EvenZicht.

Om doelgericht te kunnen werken en waar te kunnen maken dat het om een tijdelijke inzet gaat maken we gebruik van specifieke methodieken:

In het team van EvenZicht dat de begeleidingsvragen oppakt zijn mensen werkzaam die bekwaam zijn in genoemde methodieken. Ook is een ervaringsdeskundige betrokken die ingezet kan worden om een periode met iemand samen op te trekken.

Kortom, als je denkt ik heb een steuntje nodig om zover te komen dat ik de stap naar behandeling kan gaan zetten of als je denkt ik heb moeite met het succesvol afronden van behandeling, overweeg dan of extra ondersteuning hierin kan helpen. Het is mogelijk om – als je in Wijhe/Olst, Raalte of Dalfsen woont – een WMO indicatie aan te vragen voor doelmatige WMO begeleiding aangeboden door EvenZicht.

We zien er naar uit je te ontmoeten.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar