Femmeke van den Berg – Praktijkondersteuner

Mijn naam is Femmeke van den Berg, Toegepast Psycholoog en werkzaam bij EvenZicht vanaf januari 2023. Sinds 2018 heb ik ervaring opgedaan binnen de ggz als onderzoeksassistent en projectleider. Mijn taken bestonden uit dataverzameling en -verwerking, het (mee)schrijven aan/van artikelen, boeken en cursusmateriaal over psychopathologie en geloof, het ontwerpen van e-health modules, het bevorderen van de inzet van ervaringsdeskundigheid, en het versterken van de samenwerking tussen ggz en het (kerkelijk) netwerk. Heel divers dus; ik houd van een beetje afwisseling. Toen ik nog verpleegkunde studeerde, wilde ik dan ook in Afrika werken. Of, als dat niet lukte, op z’n minst op een ambulance. Maar soms werkt plan A niet, en B of C ook niet, maar komen er andere mogelijkheden op je pad.

Ik ben het werken binnen de ggz dan ook ingerold na een lange weg van werken aan herstel. Vanuit die persoonlijke ervaring weet ik hoe belangrijk de juiste steun in je nabije omgeving is, maar ook in de therapie die je volgt. Dat je gezien wordt, niet alleen met je klachten maar ook als wie je bent ondanks of misschien wel dankzij alle strubbelingen, is daarbij essentieel. Net als dat er in je geloofd wordt, ook als je dat zelf een tijdje, of heel lang, niet meer kunt.

EvenZicht is een plaats waar dit aanwezig is, en waar samen gezocht wordt naar nieuwe mogelijkheden ook als deze niet zo voor de hand liggend zijn. Als praktijkondersteuner hoop ik aan dit proces van harte een steentje bij te dragen.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar