Tevredenheid

De tevredenheid van een client wordt in Nederland in kaart gebracht met de CQI. De verschillende onderdelen kunnen gewaardeerd worden met een 1 t/m 5 en het eindcijfer met een 1 t/m 10. De resultaten van 2023 vind je hier.

Cijfers zijn belangrijk maar het gesprek is voor ons nog vele malen belangrijker. Dit betekent dat we altijd persoonlijk met u evalueren en bespreken wat u anders zou willen zien. Niet alleen aan het einde van het traject maar juist ook tijdens het traject.Soms delen cliënten hun ervaringen met ons.

september 2022

Vorig jaar is er bij mij PTSS geconstateerd voortkomend uit een onstabiele en traumatisch jeugd. Deze periode was zwaar, moeilijk en eenzaam. Alle energie die ik nog had werd opgezogen door de trauma’s en mijn leven stond in teken van mijn trauma’s. Ook voelde ik mij heel eenzaam. Vaak heb ik gedacht dat ik anders was en voelde ik me niet begrepen.  Want in deze wereld is iedereen toch perfect? Ik ging in verdere therapie voor mijn PTSS. Dit was een heel zware periode. Heel vaak heb ik gedacht waar doe ik dit voor, voor mij hoeft dit meer. Ik voelde me leeg en down. Maar ik zette toch door want ik wou niet meer dat de trauma’s mijn leven beïnvloeden. En hield het toekomstbeeld “gelukkig worden met mijn man” voor ogen.

We zijn nu dik jaar verder en na 4 jaar therapie ben ik uitbehandeld voor mijn PTSS (en burnout). Het gaat goed met mij en ben weer gelukkig. Ik kijk uit naar de toekomst die voor mij ligt. En ook bij mij spelen af en toe de trauma’s weer op maar dat is oké en ik heb geleerd hoe ik ermee om kan gaan. Zoals het volgende gedicht zegt: Een litteken is zoveel meer dan een herinnering aan pijn.

Ze helpen ons te worden wie we nu zijn.Juni 2021

“Een kwetsbaar, maar bijzonder gedicht. Wat ben ik dankbaar dat het zo goed mag gaan!”

Na jaren van therapie en depressieIs het einde nu in zicht

Op weg naar herstel

Aan het einde van de tunnel

Zie ik licht

Het licht wordt steeds feller

Het gaat zo snel, ik ben verbaasd

Mijn herstel gaat steeds sneller

Alsof het aan mij voorbij raast

Het licht wordt steeds warmer

Het is fijn

Om zo te mogen leven

In het licht te zijn

Het licht wordt steeds vriendelijker

Het geeft mij moed

Om na al die jaren te mogen ervaren

Het komt goed

Steeds meer energie, steeds meer leven

Steeds meer blijdschap, steeds meer geven

Steeds meer ontvangen

Steeds meer verlangen

Wat een wonder dat ik mag zijn

Zoals ik ben

Wat een wonder dat ik meer en meer mag worden

Zoals niemand mij nog kent

Wat een wonder dat ik mag staan

In dit leven

Dat ik heb mogen leren dat ik niet alleen hoef te ontvangen

Maar ook mag geven

Dat ik meer en meer mag ervaren

Dat ik geliefd ben, al die jaren

Zo mogen leven is een genot

Dat ik ben waardevol, kind van GodSeptember 2020

” Tineke,

Ik ken je al best een hele tijd. Ik heb best veel moeite met mensen, ik vind ze spannend, ik voel me minder en ik ben altijd bang niet goed genoeg te zijn.

Bij jou niet anders, en toch is het anders, was het altijd al anders. Je bent prettig in de omgang, duidelijk en dat is fijn. Je hebt een berg titels waar een ander in 5 levens niet aan toe komt maar je bent niet een titel geworden.

Ik had met het telefoontje vorig jaar nooit de intentie of de verwachting dat het dit alles tot gevolg zou hebben, en ergens is dat maar goed ook, want ik had je nummer dan niet gedraaid.

Ik schrijf je dit, voor we aan het einde van het traject zijn. Voor we zullen weten, of het werkt of niet. Voor we zullen weten wat de uitkomst is.

Die doet er namelijk niet toe, aan ik wil zeggen. Ik ben je dankbaar, je hebt mij je rug niet toegekeerd. Ik ben je dankbaar, je hebt niet weggekeken, in al het lelijke wat ik op je tafel legde.

Je bent niet weggelopen toen er eigenlijk geen route binnen jouw praktijk aanwezig was. Je bent niet gestopt toen een andere grote ggz-instelling het niet zag zitten.

Je bent gaan zoeken, je bent gaan lopen op een misschien wel voor ons beide een onbekend terrein. Je bent gaan maken, gaan bouwen aan wat ik hoop, mijn toekomst is.

Je kleurt buiten de lijntjes, je hebt een protocol geschreven die wat beter bij mij past.

Ik weet de uitkomst niet, maar Tineke, ergens maakt dat niet uit. Onthoud dat(!!), jij hebt het goed gedaan, je hebt het meer dan goed gedaan.

Bedankt voor alles, waar dit nooit de lading dekt.”Zorgkaart Nederland

Tevens kunt u op Zorgkaart Nederland ervaringen van anderen lezen. Ook daar kunt u zelf uw eigen ervaringen delen. U bent hiertoe van harte uitgenodigd!

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar