Binnen EvenZicht streven we naar optimale kwaliteit. Op welke manier we dit doen, is terug te vinden in het kwaliteitsstatuut.

We streven naar optimale kwaliteit door onze kennis en kunde in te zetten maar ook door van u te leren. Daarom vragen we u uw ervaringen met ons te delen. Uiteraard liefst tijdens de behandeling en tijdens evaluaties zullen we u hier zeker naar vragen. Aan het einde van de behandeling wordt uw tevredenheid ook gemeten door u te vragen een vragenlijst in te vullen. De resultaten zijn voor ons input om ons verder te ontwikkelen. We delen de resultaten graag met u.Audit

Een van de manieren om kwaliteit te bewaken en te toetsen is het laten uitvoeren van een audit. Binnen EvenZicht doen we dat volgens de zogenaamde HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector). In juni 2021 behaalde EvenZicht haar certificaat. In juni 2022 werd wederom getoetst. We kregen mooie feedback:

“Tijdens de audit is opgevallen dat de organisatie in staat is out of the box te handelen. De intrinsieke motivatie om te komen tot een cliëntgerichte, kwalitatieve behandeling verdient een compliment”.Ervaringen

Het gaat om uw verhaal, uw ervaringen daarvan willen we leren. Soms delen client spontaan hun ervaringen met ons:

September 2020

” Tineke,

Ik ken je al best een hele tijd. Ik heb best veel moeite met mensen, ik vind ze spannend, ik voel me minder en ik ben altijd bang niet goed genoeg te zijn.

Bij jou niet anders, en toch is het anders, was het altijd al anders. Je bent prettig in de omgang, duidelijk en dat is fijn. Je hebt een berg titels waar een ander in 5 levens niet aan toe komt maar je bent niet een titel geworden.

Ik had met het telefoontje vorig jaar nooit de intentie of de verwachting dat het dit alles tot gevolg zou hebben, en ergens is dat maar goed ook, want ik had je nummer dan niet gedraaid.

Ik schrijf je dit, voor we aan het einde van het traject zijn. Voor we zullen weten, of het werkt of niet. Voor we zullen weten wat de uitkomst is.

Die doet er namelijk niet toe, aan ik wil zeggen. Ik ben je dankbaar, je hebt mij je rug niet toegekeerd. Ik ben je dankbaar, je hebt niet weggekeken, in al het lelijke wat ik op je tafel legde.

Je bent niet weggelopen toen er eigenlijk geen route binnen jouw praktijk aanwezig was. Je bent niet gestopt toen een andere grote ggz-instelling het niet zag zitten.

Je bent gaan zoeken, je bent gaan lopen op een misschien wel voor ons beide een onbekend terrein. Je bent gaan maken, gaan bouwen aan wat ik hoop, mijn toekomst is.

Je kleurt buiten de lijntjes, je hebt een protocol geschreven die wat beter bij mij past.

Ik weet de uitkomst niet, maar Tineke, ergens maakt dat niet uit. Onthoud dat(!!), jij hebt het goed gedaan, je hebt het meer dan goed gedaan.

Bedankt voor alles, waar dit nooit de lading dekt.”Juni 2021

“Een kwetsbaar, maar bijzonder gedicht. Wat ben ik dankbaar dat het zo goed mag gaan!”

Na jaren van therapie en depressieIs het einde nu in zicht

Op weg naar herstel

Aan het einde van de tunnel

Zie ik licht

Het licht wordt steeds feller

Het gaat zo snel, ik ben verbaasd

Mijn herstel gaat steeds sneller

Alsof het aan mij voorbij raast

Het licht wordt steeds warmer

Het is fijn

Om zo te mogen leven

In het licht te zijn

Het licht wordt steeds vriendelijker

Het geeft mij moed

Om na al die jaren te mogen ervaren

Het komt goed

Steeds meer energie, steeds meer leven

Steeds meer blijdschap, steeds meer geven

Steeds meer ontvangen

Steeds meer verlangen

Wat een wonder dat ik mag zijn

Zoals ik ben

Wat een wonder dat ik meer en meer mag worden

Zoals niemand mij nog kent

Wat een wonder dat ik mag staan

In dit leven

Dat ik heb mogen leren dat ik niet alleen hoef te ontvangen

Maar ook mag geven

Dat ik meer en meer mag ervaren

Dat ik geliefd ben, al die jaren

Zo mogen leven is een genot

Dat ik ben waardevol, kind van GodTevredenheid

Tevens wordt door het bijhouden van de tevredenheid van cliënten zicht gehouden op de kwaliteit van EvenZicht. De resultaten analyseren we zodat we er ook samen van kunnen leren. De resultaten van 2023 vind je hier.

Tevens kunt u op Zorgkaart Nederland ervaringen van anderen lezen. Ook daar kunt u zelf uw eigen ervaringen delen. U bent hiertoe van harte uitgenodigd!

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar