Voor jou, je hebt een verstandelijke beperking waardoor het allemaal net even anders gaat.

Ook als je minder goed kunt leren, minder begaafd bent of een verstandelijke beperking hebt, kun je het moeilijk hebben. De dingen die je meemaakt of meegemaakt hebt, de vragen die je hebt, bespreek je natuurlijk eerst met de mensen om je heen, je vrienden, je ouders of misschien heb je wel begeleiders die je helpen.

Soms zijn de problemen te lastig en kom je er met de mensen om je heen niet uit. Je hebt extra hulp nodig. Je wilt weten wat er aan de hand is (dit noemen we diagnostiek) en je wilt de problemen oplossen (dit noemen we behandeling).

Je hebt hulp nodig, die rekening houdt met dat het bij jou net even anders gaat, het allemaal soms wat meer tijd kost. Bij EvenZicht werken mensen die je hierbij kunnen helpen. Ze hebben veel ervaring, kunnen goed luisteren en houden rekening met wie je bent, wat je goed kan en ook met wat je minder goed kan. Ze nemen de tijd om de behandeling te bieden die bij jou past.

Dus gewoon contact met ons opnemen als je denkt dat je hulp nodig hebt. Wij kijken samen met je wat we voor je kunnen doen.

Wat wel belangrijk is om te weten is dat we niet alles kunnen. Er zijn problemen, die vragen om hulp die wij niet kunnen bieden. Het gaat dan vooral om problemen en vragen die ervoor zorgen dat er makkelijk een crisis ontstaat. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

Kortom allemaal situaties waarin je echt intensieve hulp nodig hebt en het belangrijk is dat jouw behandelaar ook in de avond en in het weekend bereikbaar is. Dit kan EvenZicht niet. Daarom is het dan belangrijk om bij een zorgaanbieder hulp te zoeken die dit wel kan.

Overleg bij twijfel met Irene Hoekstra. Zij vindt het fijn om met je mee te denken. Indien nodig kunnen we je verwijzen naar een organisatie die beter passende hulp kan bieden in de regio.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar