Inge Stoffer – Dramatherapeut

Mijn naam is Inge Stoffer en naast mijn werk voor EvenZicht heb ik een eigen praktijk.

Jouw lichaam vertelt je precies hoe het met je gaat, het lichaam liegt niet. Wil je de (onderliggende) boodschap verstaan? Klachten ontstaan wanneer de signalen afgegeven door het lichaam genegeerd worden. Het uit de weg gaan van weerstand en emoties is heel menselijk, maar wanneer er een disbalans tussen hoofd en lijf optreedt kan dit tot psychische en/of fysieke klachten leiden. Het negeren van weerstand betekent uit het contact gaan met jezelf. Het onderzoeken waar weerstand vandaan komt en dit te durven doorvoelen brengt je (weer) in contact met jezelf. Weerstand kan bijvoorbeeld ontstaan door confrontatie, overtuigingen en het negeren van emoties welke liever niet gevoeld willen worden. Door in contact te zijn met je lijf kunnen grenzen beter herkend worden en geaccepteerd en leer je om te gaan met weerstand en onderdrukte gevoelens. Op deze manier leer je jezelf begeleiden wanneer het moeilijk is.

Dramatherapie heeft als kwaliteit dat het het onuitspreekbare speelbaar kan maken. Deze ervaringsgerichte therapievorm richt zich op emoties, ervaringen, gedragingen welke verkend worden. Hiermee wordt door middel van spel mee geëxperimenteerd waardoor nieuwe gedragingen, patronen, gevoelens worden geëxploreerd. Zo wordt er met nieuw gedrag geoefend en eigen gemaakt.

Binnen de dramatherapie die ik aanbied gebruik ik ook diverse yoga- en mindfulness technieken om te leren ontspannen en te leren zijn met wat er is op dit moment. Op die manier kom je uit de ‘fight or flight’ modus en kan het immuunsysteem tot rust komen waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De adem is een belangrijk middel wat je kan begeleiden naar het tot rust brengen van het algehele systeem, en het loslaten van spanningen, emoties en weerstand.

Deze ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapievormen zijn o.a. geschikt voor mensen met:

– Chronische en langdurige stress

– Angstklachten

– Paniek klachten

– Psychosomatische klachten

Ik werk op een intuïtieve manier, zodat je mag zijn wie je bent, en niet wie je zou moeten zijn.

De locatie waar ik voor EvenZicht werk: Bloemendalstraat 7 Zwolle

Rob Temmink – psychomotorisch therapeut

Mijn naam is Rob Temmink, naast mijn werk bij Evenzicht werk ik als Psychomotorisch therapeut vanuit mijn eigen praktijk PMT Salland.

Mijn werkwijze kenmerkt zich vooral door intuïtief werken en echt contact. Het zien van de persoon achter de problematiek. Ik investeer tijd in het contact maken en de relatie, om van daaruit de verschillende werkvormen aan te bieden die ondersteunend zijn voor het herstel.

Ik werk met erg veel plezier samen met het team van Evenzicht, de combinatie van een mooie visie en fijne collega’s en de vele expertise die daarbij aanwezig is maken het werk extra leuk.

PMT is een ervaringsgerichte therapie waar bewegen en lichaamsbeleving de middelen zijn om aan de slag te gaan met uw doelen. Door ervaringen in de PMT kunnen gewenste en ongewenste patronen in gedachten, gevoelens en gedrag zichtbaar worden.
Al doende leer je deze signalen te herkennen, te verwoorden, te begrijpen en de problemen anders te benaderen.

De locatie waar ik werk voor EvenZicht: Nieuwe Markt 7a Raalte
arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar