Inge Stoffer – Dramatherapeut

Mijn naam is Inge Stoffer en naast mijn werk voor EvenZicht heb ik een eigen praktijk.

Jouw lichaam vertelt je precies hoe het met je gaat, het lichaam liegt niet. Wil je de (onderliggende) boodschap verstaan? Klachten ontstaan wanneer de signalen afgegeven door het lichaam genegeerd worden. Het uit de weg gaan van weerstand en emoties is heel menselijk, maar wanneer er een disbalans tussen hoofd en lijf optreedt kan dit tot psychische en/of fysieke klachten leiden. Het negeren van weerstand betekent uit het contact gaan met jezelf. Het onderzoeken waar weerstand vandaan komt en dit te durven doorvoelen brengt je (weer) in contact met jezelf. Weerstand kan bijvoorbeeld ontstaan door confrontatie, overtuigingen en het negeren van emoties welke liever niet gevoeld willen worden. Door in contact te zijn met je lijf kunnen grenzen beter herkend worden en geaccepteerd en leer je om te gaan met weerstand en onderdrukte gevoelens. Op deze manier leer je jezelf begeleiden wanneer het moeilijk is.

Dramatherapie heeft als kwaliteit dat het het onuitspreekbare speelbaar kan maken. Deze ervaringsgerichte therapievorm richt zich op emoties, ervaringen, gedragingen welke verkend worden. Hiermee wordt door middel van spel mee geëxperimenteerd waardoor nieuwe gedragingen, patronen, gevoelens worden geëxploreerd. Zo wordt er met nieuw gedrag geoefend en eigen gemaakt.

Binnen de dramatherapie die ik aanbied gebruik ik ook diverse yoga- en mindfulness technieken om te leren ontspannen en te leren zijn met wat er is op dit moment. Op die manier kom je uit de ‘fight or flight’ modus en kan het immuunsysteem tot rust komen waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. De adem is een belangrijk middel wat je kan begeleiden naar het tot rust brengen van het algehele systeem, en het loslaten van spanningen, emoties en weerstand.

Deze ervaringsgerichte en lichaamsgerichte therapievormen zijn o.a. geschikt voor mensen met:

– Chronische en langdurige stress

– Angstklachten

– Paniek klachten

– Psychosomatische klachten

Ik werk op een intuïtieve manier, zodat je mag zijn wie je bent, en niet wie je zou moeten zijn.

De locatie waar ik voor EvenZicht werk: Bloemendalstraat 7 Zwolle

Karin Endeman – Gestalt therapeut

Mijn naam is Karin Endeman (1962). Ik ben HBO Verpleegkundige met meer dan 30 jaar ervaring in de GGZ en de psychosociale hulpverlening. Om in mijn werk een verdiepingsslag te maken heb ik de opleiding tot Gestalttherapeut gedaan. Gestalttherapie is een ervaringsgerichte therapie.

In mijn werk leg ik de nadruk op de manier waarop je problemen ervaart, welke betekenis ze hebben in je leven en hoe je ermee omgaat. Dit alles om terug te komen in je kracht en creativiteit. De ervaringen uit je leven kleuren je gedrag, je emoties en behoeften in het hier en nu. Daarom staan we ook echt stil bij deze ervaringen

Dit doe ik door intensieve aandacht voor het gewaarzijn van lichaam en geest. De focus is gericht op de onmiddellijke ervaring in het ‘hier en nu’. De wijze van contact maken (of juist contact vermijden) staat centraal, zowel contact tussen jou en jouw omgeving als tussen jou en mij in de therapie. In plaats van te blijven praten kies ik ook regelmatig voor experimenten om je gewaarzijn te vergroten. Hierbij kun je denken aan het werken met figuren, je lichaamstaal, stoelen of posities. 

Zelf heb ik gemerkt dat deze manier van werken en kijken mij vertrouwen heeft gegeven, vertrouwen in mezelf en in een ander. Het heeft me bewuster gemaakt van de keuzes die ik heb en dat het aan mij is deze te onderzoeken en te maken. Het heeft mij een meer open houding naar anderen en mijn omgeving gegeven en helpt me om niet te oordelen maar om ruimte te creëren dat er ook verschil kan en mag zijn. Dit deel ik ook graag met mijn cliënten, deze vorm van werken geeft mij energie.

Naast mijn werk voor EvenZicht heb ik een eigen praktijk voor Gestalttherapie  www.gestalttherapiezwolle.nl  voor individuele therapie en relatietherapie.

De locatie waar ik werk voor EvenZicht: Pottenbakkerstraat 37 Zwolle
Debbie Jansen – Psychomotorisch therapeut

Ik ben Debbie Jansen en werk sinds 2017 als psychomotorisch therapeut vanuit mijn eigen praktijk, In-Flow, in Zwolle-Zuid. Daarvoor heb ik 10 jaar in een kliniek voor forensische en intensieve psychiatrie gewerkt.

In de PMT combineer ik praten en doen, en sluit ik in mijn werkvormen zo veel mogelijk aan bij de cliënt.

Ik maak gebruik van ontspanningsoefeningen, yoga en mindfulness, maar ook van kickboksen, balsporten en symbolische oefeningen.

In de psychomotorische therapie laat ik je stilstaan bij je gevoel, gedachten en gedrag en kun je patronen gaan herkennen en doorbreken, door nieuwe ervaringen op te doen. In de therapie zijn we veel aan het puzzelen en ontdekken. Ik vertel je niet wat je moet veranderen en hoe, maar samen gaan we de zoektocht aan naar wie jij bent en wat je voelt en hoe je daarmee het beste kunt leren omgaan

De locatie waar ik werk voor EvenZicht: Stokmeesterlaan 3 Zwolle
Rob Temmink – psychomotorisch therapeut

Mijn naam is Rob Temmink, naast mijn werk bij Evenzicht werk ik als Psychomotorisch therapeut vanuit mijn eigen praktijk PMT Salland.

Mijn werkwijze kenmerkt zich vooral door intuïtief werken en echt contact. Het zien van de persoon achter de problematiek. Ik investeer tijd in het contact maken en de relatie, om van daaruit de verschillende werkvormen aan te bieden die ondersteunend zijn voor het herstel.

Ik werk met erg veel plezier samen met het team van Evenzicht, de combinatie van een mooie visie en fijne collega’s en de vele expertise die daarbij aanwezig is maken het werk extra leuk.

PMT is een ervaringsgerichte therapie waar bewegen en lichaamsbeleving de middelen zijn om aan de slag te gaan met uw doelen. Door ervaringen in de PMT kunnen gewenste en ongewenste patronen in gedachten, gevoelens en gedrag zichtbaar worden.
Al doende leer je deze signalen te herkennen, te verwoorden, te begrijpen en de problemen anders te benaderen.

De locatie waar ik werk voor EvenZicht: Nieuwe Markt 7a Raalte

Linda Wijkstra – psychomotorisch therapeut

Mijn naam is Linda Wijkstra, ik werk als psychomotorisch therapeut en traumaseksuoloog io. Ik werk samen met EvenZicht vanuit mijn eigen praktijk. 


Je lijf heeft je veel te vertellen, er kunnen momenten in je leven zijn dat je hulp nodig hebt om weer te ontdekken wat je lijf je wil vertellen en te leren ernaar te luisteren. Door in beweging te komen en stil te staan bij jouw ervaring en beleving kun je (opnieuw) in verbinding komen met jezelf. 

Moeilijkheden waar je tegenaan loopt komen vaak voort uit ervaringen en gevoelens uit het verleden. Het heeft effect op je leven nu, bijvoorbeeld op je zelfvertrouwen, zelfbeeld, relaties en contact met anderen. Je bewust worden van belemmeringen, ontstaan door invloeden uit het verleden, is het begin van verandering. Ik luister graag naar je verhaal, zien wie je echt bent, ieder mens is waardevol en uniek. 

Ik geniet van het werken met mensen, samen met iemand een stukje meewandelen op zijn/haar levenspad. Ik ben een open, betrokken en spontaan persoon. Denken in mogelijkheden in plaats vanuit beperkingen vind ik belangrijk. Graag kijk ik samen met jou waar je krachten liggen en hoe je deze (terug) kunt vinden en kunt versterken. Als therapeut vind ik het belangrijk om samen met jou te kijken welke relaties en patronen in je leven invloed hebben op het probleem waar je tegenaan loopt. 


De locatie waar ik werk voor Evenzicht: Westeinde 160, Nieuwleusen

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar