Gerrienke Oppenhuizen

Mijn naam is Gerrienke Oppenhuizen en sinds november 2022 werk ik 1 dag in de week als Psychomotorische Therapeut bij EvenZicht.

Wat maakt dat een mens zich op een bepaalde manier beweegt? Hoe drukt hij of zij zich uit? Of juist niet; worden er bewegingen geremd en ingehouden? Wat is zichtbaar of mag juist niet worden gezien?

Deze vragen vind ik fascinerend. Het maakt me nieuwsgierig naar mijzelf – hoe doe ik dat? Én hier ben ik ook nieuwsgierig naar bij de ander. Hoe doet ‘ie dat en wat vertelt het lijf?

Zelf ben ik van vroeger uit veel sportief geweest en tot op de dag van vandaag houd ik van bewegen. Ik twijfelde tussen fysiotherapie of psychologie studeren en had mijn ideale combinatie gevonden in psychomotorische therapie (PMT).

Ik heb de opleiding tot PMT’er gedaan aan de CALO in Zwolle en heb op verschillende (forensische) plekken gewerkt en ervaring opgedaan in het brede spectrum van de geestelijke gezondheidszorg.

Al tijdens mijn middelbare school had ik een lijntje met de haptonomie en in 2009 ben ik begonnen met de studie tot haptotherapeut aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

De afgelopen jaren heb ik in mijn eigen praktijk ontdekt dat ik veel affiniteit heb met vragen rondom contact, vormen van contact en patronen van reacties. Ook vanuit de hechting en trauma.

Daarom volg ik ook graag nascholingen en ben ook bekend met de Sensorimotor Psychotherapie. Ik vind het heel leuk om de theorie terug te brengen in de praktijk en letterlijk ermee in beweging te komen. Het is vaak helpend om ook te snappen wat er in het lichaam gebeurt, naast het te voelen en te ervaren.

Het woord ‘ontluiken’ raakt voor mij persoonlijk de kern van mijn werk; worden wie je in wezen bent, wat je verhaal ook is.

Wat mij betreft is je authenticiteit je kostbaarste bezit!

Dat past ook bij de visie van EvenZicht; zicht op wie je mag zijn en groeien in wie je bent.

Ik ben ervan overtuigd dat het gevoelsmatige contact met je lijf je daarbij echt op weg helpt en ik ontdek graag met je mee wat jouw lijf te vertellen heeft en hoe je je hiermee kunt ontwikkelen in dat wat jij graag wilt.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar