Dagmar de Vries

Mijn naam is Dagmar de Vries en ik werk als psycholoog bij EvenZicht. 

In 2011 heb ik de opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Sindsdien heb ik als psycholoog en begeleider veel ervaring op mogen doen in het werken met verschillende doelgroepen in verschillende settingen. Onder andere heb ik gewerkt met kinderen en volwassenen met hooggevoeligheid, autisme, AD(H)D, depressieve en angstige gevoelens, burn out, stress en vermoeidheid.

Ik kijk naar jou als persoon. Naar wie jij bent. Waar loop je tegen aan? Waar heb je last van? Wat heb je op dit moment nodig? Wat wil je graag bereiken? Hoe kan ik je daarin ondersteunen? Wat is de oorzaak van hoe je je nu voelt en waar je tegen aan loopt? Hier gaan we samen naar kijken en ga ik je bij helpen.

Daarnaast zoeken we naar het blije en gezonde stuk in jou en gaan we die verder ontwikkelen. Waar ben je goed in? Waar wordt je blij van? Wat is je passie of talent?

Ik help je weer verder te ontwikkelen als je het gevoel hebt vast te lopen of te stagneren. Ontwikkelen op je eigen manier en vanuit je eigen pad.

Naast psychologie en cognitieve gedragstherapie heb ik me verdiept in allerlei andere methodes en onderwerpen die ik combineer, zoals mindfulness, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), meditatie, (com)passievol leven, je hart volgen, systemisch werken, communicatie & verbinding. Ook combineer ik het graag met een stukje muziek, creativiteit en natuur als hier behoefte aan is en dit helpend voor je is. 

In de therapie gaan we praten over wat er speelde en speelt in je leven. Waar komen dingen vandaan? Welk gedeelte kunnen we anders benaderen: Hoe kun je anders tegen dingen aankijken, hoe kun je een positieve mindset ontwikkelen die ondersteunend is aan wat je graag wil in het leven. En welk gedeelte mag je leren accepteren, omdat het is wie je bent en wat bij je hoort. 

Daarnaast kunnen we mindfulness oefeningen doen samen en deze bespreken. Hierbij focussen we op je lichaam of je ademhaling, je lichaam geeft heel veel aan en het is goed om hier naar te leren luisteren. Vaak zijn we zo veel in ons hoofd bezig dat we vaak niet eens meer goed weten wat we in ons lichaam voelen. Hier kunnen we samen in gaan oefenen en hier oefen je thuis verder mee. 

Ik help je graag op weg. 

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar