Wie ben ik?

Ik ben Tineke van der Veer. Wat mij betreft gaat het om ‘zien en gezien worden’. Iedereen is het waard om gezien te worden. Door kijken, luisteren, praten, echt contact te maken met anderen probeer ik hier elke dag vorm aan te geven. In mijn werk en
persoonlijke leven. Inmiddels heb ik vele lessen geleerd en wil ik mijn kennis en kunde delen met anderen zodat de ander zich gezien weet en zelf zicht krijgt op wie hij of zij mag zijn.

Ik wil mijn kennis en kunde delen met anderen zodat de ander zich gezien weet en zelf zicht krijgt op wie hij of zij mag zijn.

In mijn werk en privé-leven kwamen de afgelopen jaren verschillende vragen op het gebied van seksualiteit op mijn pad. Vragen waar ik samen met de ander antwoord op zocht. Juist op dit gebied is ‘zien en gezien worden’ een motto dat vraagt
om gesprek, luisteren naar elkaar, ontdekken. Iets wat ik met enthousiasme en respect voor de ander doe.

De afgelopen jaren heb ik veel mensen met autisme ontmoet. Zij hebben mij uitgedaagd om me in hen te verdiepen. Dit heeft geresulteerd in de uitwerking van een systematiek die inmiddels op veel plekken gebruikt wordt:  ‘De ASSwijzer’. Naar het effect van deze methode heb ik onderzoek gedaan, waarop ik in oktober 2013 ben gepromoveerd.

Naast mijn eigen praktijk werk ik in een kliniek voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Het is een uitdaging om elke dag weer, stap voor stap te zoeken naar oplossingen die bij die ene persoon passen. Samen met de begeleiders probeer ik deze kwetsbare mensen zicht te geven op wie ze mogen zijn.

Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik diverse studies en promotieonderzoek gedaan. Kennis en kunde gaan voor mij hand in hand. Ik ben klinisch psycholoog, gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist en seskuoloog.

Ik leef en werk vanuit een overtuiging, met zekere waarden en normen. Mijn basis vind ik in het christelijk geloof, dat ik actief belijd. Het helpt mij, maakt wie ik ben, maar hoeft niet voor jou te gelden. Iedereen, ongeacht levensovertuiging, ras of geaardheid, is van harte welkom.

Ik ben BIG-geregistreerd: 69049885725, erkend lid van de LVVP, NVVS,  NVO, NVGzP en CVPPP. 

EvenZicht is een praktijk welke erkend wordt door het kwaliteitsinstituut GGZ. Het kwaliteitstatuut ligt ter inzage in de prakijk of is opvraagbaar via info@evenzicht.nl

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar