Wie zijn wij?

Ik ben Tineke van der Veer, eigenaar van EvenZicht. Wat mij betreft gaat het om ‘zien en gezien worden’. Iedereen is het waard om gezien te worden. Door kijken, luisteren, praten, echt contact te maken met anderen probeer ik hier elke dag vorm aan te geven. In mijn werk en
persoonlijke leven. Inmiddels heb ik vele lessen geleerd en wil ik mijn kennis en kunde delen met anderen zodat de ander zich gezien weet en zelf zicht krijgt op wie hij of zij mag zijn.

Jarenlang heb ik gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.  Juist door hen heb ik geleerd goed te kijken en te luisteren, te zoeken naar unieke oplossingen. Iets wat ik iedereen gun ongeacht je mogelijkheden en onmogelijkheden.

In mijn werk en privé-leven kwamen de afgelopen jaren verschillende vragen op het gebied van seksualiteit op mijn pad. Vragen waar ik samen met de ander antwoord op zocht. Juist op dit gebied is ‘zien en gezien worden’ een motto dat vraagt
om gesprek, luisteren naar elkaar, ontdekken. Iets wat ik met enthousiasme en respect voor de ander doe.

Mijn naam is Rosalie Rolwes-Kloos. Ik ben een 36 jarige psycholoog NIP met veel werkervaring binnen de basis en specialistische GGZ en de psychosomatische revalidatie.

Ik ben een laatbloeier en het mooie daarvan is dat ik op diverse gebieden ervaringsdeskundige ben, waardoor ik weet wat “struggelen” is en ik in staat ben tot een andere kleur empathie.

​ Mijn werk is voor mij een mooie zingeving. Elke dag weer ben ik dankbaar voor het kijkje in de ziel wat mensen mij geven. Daar is moed voor nodig. Ik bewonder de kwetsbaarheid, omdat daar ook de kracht en de authenticiteit zit.

EvenZicht is een praktijk welke erkend wordt door het kwaliteitsinstituut GGZ. Het kwaliteitstatuut ligt ter inzage in de prakijk of is opvraagbaar via info@evenzicht.nl

Tineke:

De afgelopen jaren heb ik veel mensen met autisme ontmoet. Zij hebben mij uitgedaagd om me in hen te verdiepen. Dit heeft geresulteerd in de uitwerking van een systematiek die inmiddels op veel plekken gebruikt wordt:  ‘De ASSwijzer’. Naar het effect van deze methode heb ik onderzoek gedaan, waarop ik in oktober 2013 ben gepromoveerd.

Ik wil mijn kennis en kunde delen met anderen zodat de ander zich gezien weet en zelf zicht krijgt op wie hij of zij mag zijn.

Om mijn werk goed te kunnen doen, heb ik diverse studies en promotieonderzoek gedaan. Kennis en kunde gaan voor mij hand in hand. Ik ben klinisch psycholoog, gz-psycholoog, orthopedagoog-generalist en seksuoloog.

Ik leef en werk vanuit een overtuiging, met zekere waarden en normen. Mijn basis vind ik in het christelijk geloof, dat ik actief belijd. Het helpt mij, maakt wie ik ben, maar hoeft niet voor jou te gelden. Iedereen, ongeacht levensovertuiging, ras of geaardheid, is van harte welkom.

Ik ben BIG-geregistreerd: 69049885725, erkend lid van de 20180321 lidmaatschap LVVPLVVP, NVVS,  NVO, NVGzP en CVPPP. 

​Rosalie:

Ik denk dat psychische problemen vaak ontstaan doordat we ons verzetten tegen onze zwaktes en kwetsbaarheden. Ik help mensen graag om meer compassievol met zichzelf om te gaan en daardoor meer in hun kracht te komen.

Je kunt bij mij terecht met angsten, depressieve klachten, dwanggedachtes, zingevingsproblematiek, liefdesverdriet, burn-out klachten, moeite met voelen, psychosomatische, spanningsklachten, overprikkeling, assertiviteitsproblemen en verwante thema’s.

In 2004 heb ik mijn master psychologie behaald. Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse bijscholingen gedaan waaronder de opleiding mindfulness based cognitieve therapie (MBCT), voice dialogue opleiding (dynamische vorm van schematherapie), EMDR opleiding, Affectfobietherapie (AFT), Acceptance Commitment Therapie (ACT), Neurolinquistisch programmeren (NLP) en cursussen op het gebied van re-integratie/ loopbaanadvisering. Vanuit deze stromingen werk ik dynamisch, afgestemd op jouw behoefte.

Naast mijn werkzaamheden voor Evenzicht geef ik mindfulness trainingen voor mijn eigen psychologiepraktijk Closer. Tot slot ben ik beheerder van Zorgpand Rijnlaan waar  Evenzicht een nevenlocatie heeft.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar