Voor jou, omdat een autisme spectrum stoornis ervoor lijkt te zorgen dat het net allemaal even anders gaat.

Een autisme spectrum stoornis (ASS) heeft tot gevolg dat je de wereld soms net even anders ziet en ervaart als de ander. Het kan dan helpen als je beter begrijpt hoe autisme bij jou werkt, want het gaat bij iedereen net even anders. Samen met jou gaan we uitzoeken wat je wil, wat je lastig vindt en hoe je daarmee kan omgaan. Onze jarenlange ervaring en kennis zullen we gebruiken om je te helpen. Daarbij maken we onder andere gebruik van de ASSwijzer een methode waarvan bewezen is dat het echt andere adviezen geeft dan mensen gewend zijn. Een methode die ook zinvol is voor de mensen om je heen, de mensen die je ondersteunen. Zij leren net even anders te kijken, net even anders te doen, waardoor jij merkt dat het allemaal beter en makkelijker gaat.

Iedere persoon is anders en met jou zoeken we naar wat voor jou helpend is. Tegelijkertijd ben je niet de enige persoon met ASS en hebben al velen hun ervaringen gedeeld. Wellicht heb je wat aan de volgende tips:

Een autisme spectrum stoornis kan veel impact hebben op je dagelijks leven. Soms is naast individuele behandeling meer nodig om hierin verandering aan te brengen. Dit kan door begeleiding thuis aan te vragen (via WMO). We zullen dan nauw met de ambulant begeleider samenwerken. Ook kan het zinvol zijn om een periode aan te sluiten bij de deeltijd behandeling, zodat je daadwerkelijk nieuwe ervaringen opdoet en nieuwe inzichten leert toepassen, die je dan vervolgens weer kunt meenemen naar je eigen dagelijkse leven.

arrow-right arrow-left facebook twitter linkedin help_outline paper calendar